Sunday, 17 March 2019

MIN KAFFE PENAWAR MIGRAIN


Dah menjadi rutin dalam hidup Wani. Dari dulu sampai lah sekarang. Bangun pagi je mesti cari kopi. Before Wani kenal dengan Min Kaffe, Wani juga minum kopi yang dijual di pasaran.

Tapi setiap kali minum je, mesti sakit kepala dan migrain tu menyerang. Begitu juga dengan abah Wani. Memang abah pun sejenis yang akan migrain after minum kopi. Kirenye sepesen la kami ni. Minum kopi je sakit kepala. Sakit kepala je sebab minum kopi. Huhu.


Sehinggalah Wani diperkenalkan dengan Min Kaffe oleh mentor Wani iaitu CDM Shaliza Aziz dan juga CDM Ain Zulkarnaind. Tq ye my both lovely and sweet mentor for introducing me with this Min Kaffe.

Pada mulanya takut juga nak start minum Min Kaffe, tapi Wani try juga. Alhamdulillah, tak sakit pun kepala. Dan bila Wani sakit kepala, Wani minum Min Kaffe untuk redakan sakit yang Wani alami.


Alhamdulillah, dengan izin Allah s.w.t, after take a nap around 30 minute, bangun je dah rasa ok kepala ni. Begitu juga dengan abah Wani. Abah pun dah menjadi coffee lover macam Wani sejak amalkan Min Kaffe ni.

Setiap pagi before ke tempat kerja, mesti mama akan bancuhkan Min Kaffe untuk abah dan juga untuk dirinya. Alhamdulillah. At least bila abah minum Min Kaffe ni, tenaga abah di tempat kerja tu takde la berkurang kan. Kesihatan pun terjamin. Wani pun happy bila tengok both of them sihat selalu.

Love,
Wani Ameen
0164320914
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Skuad PB Expert Malaysia
Skuad PB Expert Indonesia
Skuad PB Expert Brunei
Skuad PB Expert Singapura

Friday, 15 March 2019

MARCH TIBA AKHIRNYA


Assalamualaikum dan selamat tengahari kepada semua pembaca kesayangan Wani. Lama sungguh kita tak berjumpa.

Alhamdulillah, baru hari ni Wani berkesempatan untuk update new entry untuk korang semua. Wani harap korang akan terus support blog Wani ya.

Dah masuk pertengahan bulan March dah kita ni. Apa khabar dengan azam tahun baru korang semua? Masih on track atau dah kecundang di tengah jalan?

Wani amat berharap korang masih on track dalam mengejar apa yang korang impikan selama ni. Doakan Wani sama macam korang dan apa yang Wani nak dan azamkan tercapai juga pada tahun ni. Doakan Wani ye korang.

Salam Sayang,
Nurhazwani Ameen Binti Kamarul Ameen
Skuad PB Expert
Premium Beautiful Queen

Wednesday, 2 January 2019

KEISTIMEWAAN LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL

Hai readers. Selamat Malam. Dah dinner ke uolss? Dinner ape tu? Sambil santai-santai dengan family tu, meh la baca serba sedikit keistimewaan Long Bra Premium Beautiful. 




Benda yang baik wajib dikongsikan bersama. So, malam ni Wani nak share info tentang Long Bra Premium Beautiful. Dah ramai client Wani jumpa. Ramai juga ada masalah lemak berlebihan di sekeliling bra tu. Silap size atau cara pakai bra biasa mengakibatkan lebihan lemak tu jadi melimpah ke luar cup.

Erkk! Tak selesa jadinya tau. Jom baca info seterusnya tentang Long Bra PB ni.

Kelebihan Long Bra PB ni antaranya.


1. Membentuk payudara

- Lebih anjal terutamanya selepas bersalin. Masalah utama ibu-ibu adalah breast kendur dan kecut tak anjal lagi macam anak dara. Bila dah kendur, rasa tak konfident, rasa malu.




2. Anti cancer

- Dalam cup bra ni ada chitosan yang berfungsi sebagai pencegah cancer. Memandangkan cancer ni paling di geruni kerana ia melibatkan mahkota wanita dan kesakitan dia masyaAllah sangat dahsyat. Sebab bila dah sakit, susah nak dapat balik kesihatan.



3. Tak perlu pakai bra lain.

- Disebabkan dia adalah Long bra atau bra panjang yang cover sampai ke perut, maka tak perlu lagi pakai bra lain. Cukup sekadar bra ni saja. Lebih kemas, kejap dan tak mudah rosak atau berubah struktur bra.




4. Tali yang tebal

- Satu yang bestnya pasal tali ni, tak mudah loose atau jadi macam kelim karipap atau bergulung-gulung. Terletak statik di bahu kita memandangkan belakang bra tu berbentuk deep U, maka lebih membuatkan tali ni akan duduk statik tanpa kita perlu betul-betulkan tali ni selang setengah jam in shaa Allah.




5. Tetulang rawan

- Fungsinya untuk mengelakkan lemak kita yang belakang ke depan, dan yang depan ke belakang. Jadi lemak tu duduk tempat dia masing-masing.



6. Kawasan berenda yang penuh dengan FIR

- Kawasan yang ada renda tu adalah paling banyak FIR berfungsi untuk membantu melancarkan darah dan elakkan cancer, kawasan renda ni meliputi kawasan cup dan perut. Sebab lemak banyak, lemak tepu yang susah nak pecah.




7. Cup bra berbentuk piramid

- Tujuannya adalah untuk tak bagi tekanan pada puting kita, ye lah kan, puting kalau ditekan memang le akan jadi lebam dan tak lancar darahnya. Kesannya akan menyebabkan puting kita tu lebam dan kurang pengudaraan dan darahnya tak berapa lancar. Bila pakai long bra PB, breast kita terbentuk lebih baik dan cantik.



8. Fabrik akwatek akwadyne

- Fabrik tak panas, sejuk bila panas, suam bila sejuk. Tak melekit dan tak gatal plus anti bau, anti fungus, anti bakteria. Selesa dipakai walaupun buat kerja rumah, tak keras, tak ketat melampau.



Banyakkan kelebihan Long Bra Premium Beautiful ni kan? Sebab tu Wani tak pandang Bra yang lain dah. 

Untuk pengetahuan uolss, Wani pakai long bra ni pun dah masuk tahun ke 6. Dari saiz besar, sekarang dah bertukar 2 saiz kecil. Badan dari kembang setaman, now dah mengecil dari dulu.  Berbaloi dan sedap sangat bila pakai.


Psst! Promo still ON! Siap ada free gift lagi untuk korang tau.

Love,
Wani Ameen
0164320914
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Skuad PB Expert Malaysia
Skuad PB Expert Indonesia
Skuad PB Expert Brunei
Skuad PB Expert Singapura

Tuesday, 1 January 2019

NEW YEAR, NEW ME!


Alhamdulillah... Sampai sudah kita di penghujung tahun 2018.

2018 banyak mengajar Wani erti hidup, erti setia, semangat berpasukan dan macam-macam lagi. Semoga segala kenangan 2018 menjadi pengajaran untuk diri Wani agar Wani lebih tabah mengharungi kehidupan mendatang.

Harapan Wani untuk tahun 2019, untuk naik pentas as a Diamond tercapai. Dan segala perancangan Wani dan juga my team berjalan dengan lebih lancar serta team Wani akan lebih berkembang dan dikenali ramai.

Untuk family tercinta, terima kasih Wani ucapkan untuk my parent serta adik-adik yang sentiasa ada bersama Wani di saat Wani perlukan mereka.

Love you all... Semoga ikatan ukhwah kita akan menjadi lebih rapat dan takkan terputus.

Dear 2018, thanks for all the lessons.
Dear 2019, I'm Ready!