Tuesday, 31 May 2016

TIPS BERPUASA DAN BERBUKA DENGAN BETUL


Assalamualaikum dan selamat pagi sahabat-sahabat blogger yang disayangi.

Lebih kurang seminggu je lagi seluruh umat Islam akan menyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak. Maka pagi ni Wani nak share dengan uolss semua tips untuk diamalkan di bulan Ramadhan.

Ada je di antara kita ni yang kurang berselera nak makan pada waktu sahur atau awal pagi bukan? Begitu juga dengan Wani sendiri, kurang berselera. Tetapi disunatkan untuk kita bersahur. Dapat pahala tau! Takkan nak tinggal macam tu je. Tak bagus dan tak elok untuk diamalkan.

So, jom follow tips Wani di bawah ni. Selain dapat pahala u all juga tidak lapar dan akan rasa cergas untuk melakukan kegiatan harian juga beribadah sepanjang hari.

1. BERSAHUR 
Ambil 2 tablet GARLIC.
Minum 1-2 sachets MIN KAFFE masa bersahur + kurma 3 biji. 

*Ianya dapat membantu anda menahan lapar sampai ke petang selain dapat membuang angin dalam badan. Kepada yang makan berat tu, lepas sahur jangan lupa minum BV ALFALFA juga segelas selepas makan.



2. BERBUKA
Waktu berbuka bancuh 1 sachet BBPLUS COLLAGEN. Rehatkan perut seketika untuk menunaikan solat Maghrib. Selepas itu, makan juadah yang lebih berat dan secawan MIN KAFFE selepas makan. 

3. SELEPAS TARAWIKH
Ambil 2 tablet GARLIC. 
Bancuh 1 sachet GARAM BULUH + 1 sudu BV ALFALFA CONCENTRATED dengan 200ml air suam dan minum sebelum tidur.
*Ini adalah untuk proses penghadaman dan perkumuhan supaya menjadi lebih lengkap.


SET KURUS BAJET ini bukan hanya sekadar nama. Sebenarnya keempat-empat product ni bagus untuk kesihatan dan untuk mengekalkan kecergasan badan. Tak adalah nanti masa Ramadhan kita lemau jer. Sambil tu dapat turunkan berat juga. Badan pun lebih sihat.







Manakala penambahan bagi BBPLUS COLLAGEN pula dapat memulih, membina dan memperbaharui rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah, menguat dan melindungi serta menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru.


Akibat kehilangan kolagen dalam badan :



Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism dan juga osteoarthritis.




Selamat mencuba dan jikalau uolss rasa tips ini berguna, selamat share dengan kawan-kawan dan family sendiri pula!


Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara

Monday, 30 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL LIMITED TIME OFFER : ONLY 5 DAYS LEFT!

PERHATIAN!

Risau wani kalau uolss terlepas PELUANG JIMAT BANYAK ni.

PREMIUM BEAUTIFUL LIMITED TIME OFFER

TINGGAL 5 HARI JE LAGI!



Cerita Khamis lepas. Punch product RM 4K ++.
Nak kurus, slim, cantik dan sihat sebelum RAYA?

BOLEH sangat uolss!

Ni testimony dari Wani sendiri. Baju Tunang 2012 boleh pakai semula hasil konsisten pakai PB dan
konsisten amal set kurus bajet.
TQ PREMIUM BEAUTIFUL DAN SET KURUS BAJET
kerana merealisasikan impian wani!
8 years Premium Beautiful User! Kami menggelarkan beliau sebagai Ratu Premium Beautiful.
Salah seorang contestant Geng Diet. Lihatlah hasil dari berPB dan berskb dari beliau!
Dengan pakai PB dan amal SKB, berat dari 74kg masa nak melahirkan dan turun sehingga 60kg hari berpantang ke-30!
Menakjubkan! Lost 14 kg in a month!
Testimony dari our Founder sendiri yang hilang 14kg dalam masa 1 bulan diatas tadi.
Semua pakat bergaya dengan baju RTW.
Mother of two. Wani tak pernah sangka yang kak eida ni pernah bum bum dulu. Now kak eida ni dah kurus tau!
Jangan kata kak airin ni sentisa kurus ye! Beliau pernah gems before this!
Pesakit Scoliosis pun tak lepaskan peluang nak melaram dengan RTW
Mother of three. Baru dapat baby juga ni but dah langsing seperti sediakala
Satisfied user! Makin lama makin langsing dan makin awet muda!
Mother of four! Menakjubkan. Masalah kakak ni bahagian peha atau dikenali sebagai drumstick!
Kak ain ni kecil je orangnye. Tapi bila berisi nampak chubby tau!
Client ni tak sedar dah kurus! WOW sangat!
Client ni hilang 5kg, sakit belakang berkurangan, sakit pinggang pun hilang!
Client ni berpantang dengan PB dan akui bila pakai PBcorset, berat lagi cepat menurun!
Berpantang dengan Premium Beautiful : Perut kempis dalam 1 minggu!
Jangan tunggu lagi! Hubungi Wani cepat-cepat ye sayang-sayang semua!

Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara

RTW BY CHE TA DAN PREMIUM BEAUTIFUL

Eh.. Hari tu ade juga wani ternampak viral tentang baju Che Ta indah khabar dari rupa. Siapala yang duk Viral kata baju Che Ta tu indah khabar dari rupakan.. Yang komen tu kena pakai Premium Beautiful dulu baru leh pakai any RTW baju.

Tengok Ratu Premium Beautiful kami mother of 2 pakai baju RTW by Che Ta ramping berpotongan u olls.. Lagi kecik dan ramping dari Che Ta.

Kalau uolss nak tahu, kakak Olyn kite ni adalah pengguna tegar Premium Beautiful selama 8 tahun. Hasilnya body mantop bergetah..

Those yang rasa tak muat sarung any Ready To Wear baju dek perut buncit.. Pinggul/punggung melebar.. Lengan/Peha Besar masih ada harapan bergaya dengan any RTW Baju.. Pakai je PBCorset.. Impian melaram di hari raya dengan baju idaman tercapai.. 

Pm wani di 0147424304 for more info.

Salah satu contoh baju rtw by che ta di viralkan
Kakak Olynn kita ni pakai elok dan kemas je, kualiti kain pun elok je.

Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara

Sunday, 29 May 2016

KENAPA WAJIB PILIH PREMIUM BEAUTIFUL?

Hi semua. Selamat Petang sahabat-sahabat blogger semua. 

Hari ni Wani nak share pada uolss semua kenapa perlu pilih Premium Beautiful (PB) berbanding korset lain.

<KENAPA WAJIB PILIH PREMIUM BEAUTIFUL?>

1. Saiz Premium Beautiful mengikut ukuran badan. Specialnya Premium Beautiful, cara menentukan saiz dilakukan secara teratur bagi memastikan saiz Premium Beautiful yang betul dan selesa dipakai client. Pastikan anda mendapatkan khidmat nasihat daripada Pakar Premium Beautiful yang bertauliah. Rundingan ini adalah PERCUMA. 

2.Keunggulan Premium Beautiful terbukti dengan penerimaan Anugerah daripada Majlis Superbrand Malaysia, Persatuan Tulang Belakang Amerika, Kanada & Qubec & yang terbaru menjadi pemenang Best Reader's Choice 2015. Premium Beautiful Terbukti membantu untuk kesihatan dalaman juga luaran wanita. 



3. Kerana keyakinan tinggi terhadap keberkesanan PB, SHOM memberi JAMINAN SEUMUR HIDUP. Hanya perlu berhubung dengan pakar PB.

4.Testimoni PB sentiasa up to date setiap hari. Bukan recycle testimoni lama-lama. Ini membuktikan PB memang terbaik dan jadi pilihan no 1 wanita. PB tidak perlukan duta celebriti tetapi real people with real testimonies dan real tranformation. Kalau tengok testimoni from TDC pun terlalu banyak. Wani pun ade testimony wani sendiri hasil dari pemakaian premium beautiful dengan konsisten tau!


5. Harga PB yang berpatutan dan sangat berbaloi untuk kebaikan yang kita dapat. PB adalah hasil rekaan daripada beberapa pakar bidang perubatan, ekstetik, pengajian lemak, ergonomi dan pembuatan pakaian dalam yang professional. Pakar-pakar hebat daripada Amerika, Korea, Jepun, German dan Taiwan. 

Jadi, kenapa perlu PILIH yang lain dan BAYAR LEBIH?

Contact Wani di 014-7424304 untuk tahu cara mendapatkan HARGA JIMAT PB dan cara pembayaran PB. 

Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara


Saturday, 21 May 2016

TEASER MAJLIS PERTUNANGAN ADIK SUAMI

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Hehe dah pukul 1 pagi ni... Baru je sudah iron baju wani dan suami wani untuk majlis pertunangan adik kepada suami wani keesokkan harinya. Hehe nak tahu ke ape yang wani akan pakai esok? Jom  kita ushar dibawah.

Baju/Jubah/Dress : Jubah Abaya Kembang
Tudung/Shawl : Glitter shawl bywaniameen
Niqab : House of Niqab (Niqab Berombak)
Kasut/Heels : 

Jom tengok gambar pulak!

Eh.. Ni jubah hubby wani. Jubah Haramain
Jubah Abaya Wani pula
Shawl glitter bywaniameen. Hehe.. Familiar je nama tu.
Niqab wani

Heels ada dalam bonet kereta... Hehe..

Dan yang penting dan wajib pakai, tak lain tak bukan adalah premium beautiful corset even wani pakai jubah sekali pun. Baru lebih confident, bergaya dan anggun.

Eh... Membebel panjang pulak wani ni... Wani nak tido dah ni...

Assalamualaikum... Selamat pagi.

Thursday, 19 May 2016

FOOD REVIEW : FRIED BANANA CHEESE

Selamat malam semua. Tengah buat apa tu sahabat-sahabat blogger yang cantik dan tampan sekalian. Dah tunaikan kewajipan pada Yang Esa ke belum? Alhamdulillah kalau dah tunai, yang belum tu, segerakanlah tunai kewajipan anda itu.

Berbalik pada tajuk diatas. Siapa yang gemarkan GORENG PISANG CHEESE? atau dalam english dipanggil, FRIED BANANA CHEESE? Cer angkat tangan sikit... Hehehe... Kalau uols, uols suka flavor ape? Makan dimana selalu? 

Wani pula bukan penggemar goreng pisang, tetapi once fried banana cheese ni keluar dalam tv, kawan-kawan yang dah pernah makan pun sebut-sebut selalu, dari bukan penggemar goreng pisang, rasa membuak-buak ingin tahu Fried Banana Cheese tu macam mana. Cari punya cari, kebanyakannya di sekitar KL. Maklum la, kalau turun KL pun, tumpang orang. Bukan drive sendiri, takkan nak minte die orang berhentikan kereta pula kan!

So, Wani pendam je rasa nak makan itu sampailah one day, adik bongsu wani kasi tahu dia nak berniaga Fried Banana tu... Wani pun apalagi, bagai pucuk di cita, ulam mendatang la.

Hari pertama lagi, Wani dah singgah gerai dia yang terletak betul-betul dihadapan rumah parent kami, iaitu di Bukit Gedung, Bayan Baru, Penang. Husband Wani beli sekotak, Wani sekotak. Husband amik perisa caramel, wani pula ambil perisa chocolate. Terus, masuk je dalam kereta, terus rasa...
Ya Allah... Heaven nya rasa... Memang terangkat. Itulah kali pertama wani makan Goreng Pisang Cheese Chocolate dan juga Caramel. Dua-dua flavor ade rasa tersendiri. Sejak tu, kalau wani teringin nak makan je, terus pergi beli dengan adik sendiri yang memang terjamin bersih tempat kerjanya dan juga adik wani tak guna minyak peket ye... Dia guna minyak Seri Murni, Saji, Alif sebab mama wani memang tak benarkan kami menggunakan minyak peket walaupun untuk menjual makanan. 

Kalau uols teringin nak cuba Pisang Goreng Cheese adik wani, uolss boleh la datang penang di tempat tadi.. Ataupun call no adik wani terus di talian 013-4331630 (Hadi). Selain itu, uolss boleh follow IG dia yang bernama @friedbananacheese ye.

Kalau uolss nak tahu, di sana ade macam-macam flavor tau! Jom kita tengok flavor ape yang ade! 

TOP 5 RATING FLAVOR

1. CARAMEL

2. CHOCOLATE
sebenarnya takde kacang pun, maybe customer ni request kacang sekali
3. Butterscotch
Yummy... New flavor at there.. 
4. SAMBAL KICAP (ALA JAWA)
Sapa yang suka makan pedas tu, boleh cuba flavor ni... Memang terangkat dan puas hati la wani nak habaq kat hampa semua.
Salah satu fav wani juga
5. OREO

ANOTHER FLAVOR
1. STRAWBERRY

2. BLUEBERRY (Purple)
Tiada gambar

3. PANDAN (Hijau)
Tiada Gambar

4. WHITE CHOCOLATE

5. MANGO (Kuning)
Tiada Gambar

6. ORANGE (Oren)
Tiada Gambar

7. CINNAMON (Kayu Manis)
Tiada Gambar

8. NESTUM
Sebelah coklat, sebelah nestum.. Nyum Nyum...
9. GULA PERANG

10. NACHOS
Wani pernah try juga, sedap tak tau nak nak habaq camna.
12. HAZELNUT 
(Memang add on kacang)


13. MADU
Tiada Gambar

14. COCONUT FLAKES
Tiada Gambar

15. PELANGI (Super Special)

6 flavor mengikut warna masing-masing
Muka-muka gumbira dapat beli FBCCM
Boleh je nak request sebelah-sebelah. Masa order tu, gitau siap2 tau!
JOM LAYAN VIDEO BAWAH NI










Memang adik wani pelbagaikan lagi flavor dia... Sebab semua orang punyai citarasa yang berbeza kan!

Harga untuk sekotak (8-10 keping)

Biasa (Susu + Cheese)
RM 6

Special (Susu + Cheese + Flavor)
RM 7

Super Special (Susu + Cheese + xxx)
- Butterscotch 
- Pelangi (Rainbow)
RM 8

Sekian, cerita food review dari wani. Happy Readings uolss.