Saturday, 30 December 2017

OUTFIT OF THE DAY FOR MEETING


My oh oh tee dee for today.
Rasmi my second collection Shawl by Rizman Ruzaini yang diberi nama Infinence X Rizman Ruzaini Essential + in Turquoise color.

Actually shawl InfinenceXRR ni diberi oleh Sahajidah Hai-O Marketing sebagai door gift masa Diamomd Night 2017 tempoh hari. Best sangat dan setiap door gift dari shom memang tak menghampakan Wani dan juga para usahawan yang lain.

Berbalik kepada cerita hijab by Rizman Ruzaini, actually shawl ni ade awning tetapi disebabkan wani berniqab, wani buat sedikit alteration dengan membuang awning dan biar menjadi sehelai shawl yang perlu dililit. Kalau uolss nak selit order hijab by Rizman Ruzaini, roger Wani terus tau.

Alhamdulillah... Dapat pakai for lunch meeting dengan ikon usahawan selebriti CDM Hanis Haizi.

Thursday, 28 December 2017

4 DAY LEFT PREMIUM BEAUTIFUL YES


Elok sangat start pakai PB sekarang. Masuk tahun baru 2018 dapat body shape yang kemas dan cantik gitu.

Lagipun, jimat cermat kan amalan mulia makanya Wani memang suka share bab jimat-jimat nih!

Wani tak nak cerita panjang lebar kebaikan PB nih coz korang pun tahu ia body shaper luar biasa.. Nama pun Korset No 1 Malaysia jugeek.

Kalau pakai confirm melentik.. Terpaksa langsing.. Sihat tulang belakang dan support mencengkam cik "rahim" kita dari peranakan jatuh!

Grab TODAY kalau tak kemana-mana!
Fitting FREE dan peluang pakai FREE pun ada!
Belian SEKARANG akan dapat FREE GIFT dari Wani.

Contact Wani laju-laju tau..
Ni hot hunting line wani Pakar Pb Corset Anda

G8 UNITY (GREAT UNITY)


Saksikan montage diatas.

Apa itu G8 UNITY?

UNITY adalah sebuah komuniti perniagaan yang dibentuk dari gabungan 8 Network CDM dibawah kepimpinan hebat CDM Hanis Haizi

G8 UNITY diwujudkan dengan tujuan utama untuk mempermudahkan perhubungan dan saluran informasi antara semua ahli G8 UNITY (G8preneurs) dalam mendapat ilmu perniagaan, bimbingan, motivasi, rujukan, info, update syarikat dan perkara yang berkaitan dengan perniagaan untuk semua ahli dalam perjalanan merealisasikan impian dan kejayaan.

VISI G8 UNITY

"Menyatukan Glampreneurs dibawah satu komuniti untuk memperkasakan antara satu sama lain"

MISI G8 UNITY

"Melahirkan 50 CDM (Crown Diamond Manager) yang berketerampilan dengan minimum 1 Juta  jualan sebulan"

G8 CORE VALUE

1. People (Usahawan G8)
2. Leadership (Berkepimpinan)
3. Passionate (Bersemangat)
4. Competetive (Berdayasaing)
5. Result Oriented (Mengutamakan hasil)
6. Bold (Keberanian)
7. Fast (Pantas bertindak)
8. Fun (menyeronokkan)

Jangan tangguh lagi! Jangan fikir lagi!

Sertai Team thediamondcircle under UNITY sekarang juga!

Elok benar uolss bermula sekarang. 10hb Januari nanti PASTI korang dapat bonus besar. Tekan je link bawah ni terus untuk fast respond.


Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

DIAMOND NIGHT 2017 & UNITY MEETING PART 1

Cerita Sabtu lepas.
23 December 2017.


Pagi sabtu, awal-awal pagi lagi Wani minta abah hantarkan Wani ke Terminal Bas Sungai Nibong untuk memulakan perjalanan Wani ke KL bagi meraikan rakan-rakan TheDiamondCircle yang terima award dari SHOM pada Diamond Night hari itu dan keesokkannya Wani ade Unity Town Hall Meeting.
Pukul 8 pagi dalam bas. Time ni
tunggu nak tido je. Hahaha

Dalam bas, Wani dapat tempat duduk belakang sekali dan Wani juga merupakan orang terakhir beli tiket untuk bas itu. Hehehe.. Bas bergerak menuju ke Butterworth untuk pick up penumpang dari sana. Dan apabila penumpang sebelah Wani mengambil tempat duduk, barulah Wani dapat menarik nafas kelegaan kerana penumpang sebelah adalah seorang wanita.

Fuhh... Lega rasanya. Orangnya kecik molek dan manis gitu. Sempat juga kami berdua berkenalan dan saling bertukar-tukar FB. Katanya ke KL untuk wedding kawan beliau masa study. Wani juga bertanya pada kawan baru di mana wani sepatutnya tunggu bila sampai di Terminal Bersepadu Selatan (TBS). Maklum la pertama kali sampai di TBS.

Alhamdulillah... Akhirnya Wani sempat sampai ke hotel untuk bersihkan diri dan solat di hotel terlebih dahulu dengan bantuan Public Transport yang dipanggil Grab Car (my first time naik grab tau).

Benarlah kata pepatah melayu, malu bertanya sesat jalan. Begitu juga dalam pekerjaan kita seharian, bekerja makan gaji ataupun berbusiness. Mesti ade perkara-perkara baru yang akan kita bakal tempuhi.

Dan pesanan Wani kepada anak-anak didik Wani dan bakal menjadi anak didik wani, jangan malu bertanya ye. Wani makan nasi... Wani tak makan orang tau. Hehehe...

Nantikan sambungannya...

Friday, 22 December 2017

TEASER : DIAMOND NIGHT DEC 2017

Assalamualaikum dan selamat petang semua. Salam Asar. Lama kita tak bersua ya. Korang rindu Wani tak? Maaf sebab Wani agak busy kebelakangan ni.

Okies. Now kita berbalik kepada tajuk Wani. Esok Wani akan ke Kuala Lumpur untuk attend Evemt Shom iaitu Diamond Night dan sekaligus meraikan para usahawan-usahawan hai-o yang telah mencapai point untuk diraikan di pentas. Ade 3 kategori iaitu, Diamond Sales Manager (180,000k sales), Double Diamond Manager (720,000k sales), dan Penerima Tabung Kereta. Tahniah Wani ucapkan kepada mereka semua kerana berjaya hingga ke tahap ini. Wani juga akan jadi seperti mereka ini yang tak jemu untuk berusaha mengembangkan team Wani ke seluruh negara. Doakan we olls ye.

Hehe nak tahu ke ape yang wani akan pakai esok? Jom kita ushar dibawah.

Eh... Esok ada tema tau. Temanya ialah Fairy Tale. Curlasss kau. Ala-ala princess gitu.

Baju/Jubah/Dress : Dress bywaniameen
Tudung/Shawl : Shawl bywaniameen
Niqab : From Saudi Arabia
Accessories : Flower Ring & Bracelet bywaniameen
Handbag : Mango
Kasut/Heels : Vincci



Sila jamu my flatlay terlebih dahulu ye.
Heels di dalam almari kasut.


Dan yang penting dan wajib pakai, tak lain tak bukan adalah premium beautiful corset even wani pakai jubah sekali pun. Baru lebih confident, bergaya dan anggun.

Eh... Membebel panjang pulak wani ni. Nantikan update dari Wani ye untuk full ootd and full story untuk event esok di lain entry.

Bye. Selamat bertea time uolss.

Monday, 4 December 2017

RAWANG PREMIUM BEAUTIFUL FITTING WEEK


PERHATIAN SEMUA adik kakak jelitawan diluar sana. Minggu ni merupakan minggu fitting PREMIUM BEAUTIFUL sekitar area RAWANG. Hanya untuk minggu ni je tau!

Bukan setakat free fitting je tau... Wani akan berikan consultation secara percuma juga. Khas untuk warga RAWANG dan kawasan sekitar dengannya.

Ye... FREE JE TAU! Korang yang nak tahu mengenai Premium Beautiful dan nak ukur just let me know untuk BOOK YOUR  FREE FITTING.

Masa fitting, Wani akan bawa set PB untuk korang TENGOK, PEGANG DAN RASA MATERIAL PREMIUM BEAUTIFUL. RASA KEHEBATAN PREMIUM BEAUTIFUL.

Peluang ni bermula dari 04hb - 08hb December. Seminggu je tau korang semua.

Khas untuk warga SELANGOR. Jangan lepaskan peluang yang datang bergolek ni ye.

Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

Friday, 1 December 2017

TDC and PREMIUM BEAUTIFUL ROAD TOUR

Hi guys!


Ada orang Rawang yang nak pakai Premium Beautiful ke? 

Ada orang Rawang yang nak grab Promosi Premium Beautiful dapat rebate hingga rm400?

Ada orang Rawang yang nak pakai Premium Beautiful PERCUMA dan mulakan bisnes dengan Premium Beautiful dan dapat BONUS PERTAMA hingga RM5000 bulan Januari nanti?

Ada orang Rawang yang nak FREE FITTING Premium Beautiful ke?

Haa.... Berita baik untuk warga RAWANG dan kawasan sewaktu dengannya ni!

Wani akan berada di Rawang pada 2 hingga 5 Dec 2017 tau. So jom lah grab peluang ni! Mesti puas hati bila dapat rasa & lihat sendiri bagaimana bentuk badan tu bila pakai Premium Beautiful ni.

If ada warga Rawang yang berminat, boleh contact Wani terus ye untuk book appointment!

PB Expert HOTLINE

Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

CHAPTER 12 OF 12

DEAR DECEMBER, 
Please be AWESOME and
show your BRIGHT SIDE 
to me!

Bismillah...

Wednesday, 29 November 2017

SAYA DAN PREMIUM BEAUTIFUL

Kalau kita beli satu benda, tapi dapat banyak benefit, berbaloi-baloi tak sayang-sayang?


Wanita sekarang ni kan terlalu obses dengan produk kurus dan cantik. Pantang ade produk baru muncul, sembrono je nak beli. Terus klik account rimau.

Macam Wani sendiri suke je bab kecantikan, suke je nak kurus. Contohnya macam Korset Cantek Melentik yang Wani pakai ni. Asalnya pakai untuk turunkan berat badan, tak sangka pula boleh

  • Tak sangka pula boleh stabilkan hormon badan
  • Tak sangka pula boleh mengangkat rahim yang jatuh
  • Tak sangka pula boleh betulkan postur dan curvy badan
  • Tak sangka pula badan kembali langsing seperti anak dara
  • Tak sangka pula sakit belakang makin berkurangan

Sarung je, tak sampai 5 minit terus melentik uolss. Kawan-kawan mesti suka punyalah. Tambah pula cik abang dah angkat ibu jari tu. Terus senyum sepanjang hari. Best kan!


My Transformation with Premium Beautiful.
From 80kg now 60kg!
Kelebihan Premium Beautiful
Premium Beautiful direka 70% kesihatan dan 30% kecantikan.
Premium Beautiful juga merupakan satu-satunya
korset kesihatan di dunia.

Fungsi-fungsi yang terdapat pada setiap pieces
Premium Beautiful


Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

Tuesday, 28 November 2017

YEAR END SALE : PREMIUM BEAUTIFUL


Premium Beautiful merupakan korset no 1 dunia.


Premium Beautiful direka oleh pakar 5 buah negara:


Jerman, Korea, Jepun, United States dan Taiwan. Mempunyai Far infared Ray yang membantu melancarkan darah, meningkatkan metabolisme dan menstabilkan hormon.

PB Corset dapat membantu mereka yang menghadapi masalah seperti dibawah ini :

  • Ingin menurunkan berat badan
  • Ingin membentuk badan supaya terbentuk cantik dan kemas
  • Ingin mengempiskan perut
  • Lepas bersalin
  • Sakit belakang
  • Slip disc
  • Scoliosis
  • Migrain
  • Sakit pinggang
Dan banyak lagi kebaikan Premium Beautiful untuk wanita. Premium Beautiful juga telah dianugerahkan sebagai : 


  • Superbrand Product oleh Majlis Superbrand Malaysia
  • Diiktiraf oleh Pakar Tulang Belakang Amerika, Canada & Qubec


Yang BESTnya, Premium Beautiful mempunyai Lifetime Warranty ye korang! Ye... Seumur hidup. Kalau rosak atau koyak boleh hantar repair PERCUMA je. Belum ade lagi di syarikat yang tawarkan lifetime warranty seperti Sahajidah Hai-O. Memang berbaloi sangat tau!


Your Trusted PB Expert
Since 2013


Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

Monday, 27 November 2017

TIPS PENJAGAAN KULIT SENSITIF


10 TIPS PENJAGAAN KULIT SENSITIF

1. Elakkan penggunaan produk pemutihan.
2. Guna produk yang sesuai.
3. Guna tisu muka atau tuala muka.
4. Elakkan scrub muka.
5. Elakkan sentuh muka/jerawat.
6. Jangan picit jerawat.
7. Pakai pelembap dan sunblock.
8. Minum air masak secukupnya.
9. Pengambilan tomato dan amalkan pemakanan yang sihat.
10. Pengambilan BB Plus Collagen.

 






Sekotak ade 20 sachet. Boleh consume 20 hari tau! Harga sekotak rm215. Nak order BB Plus Collagen? Mai whatsapp Wani sekarang. Klik je link bawah ni.



Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

LIFE QUOTES

Good Afternoon Monday
💪💪

Thursday, 23 November 2017

3 MANTRA KEHIDUPAN

Doa + Usaha + Tawakal + Sabar = Hasil



TOP 10 TESTIMONI BERSALIN CZER BERPANTANG DENGAN PB


CZER atau C-SECT? Dengar atau baca je pun dah terbayang-bayangkan apa yang dialami oleh ibu-ibu diluar sana apabila mereka tiada pilihan lain untuk beranak.


Its just ok bila ibu-ibu melahirkan baby dengan apa jua cara sekalipun. Semuanya dah tertulis dari Allah s.w.t. Tetapi ade yang mengatakan kalau bersalin secara czer atau c-sect ni tak boleh berurut la, tak boleh berbengkung la, tak boleh bertungku dan bermacam-macam pantang larang lagi yang dikatakan. Itu semua hanyalah pantang larang oleh orang zaman dahulu kala.


Sebenarnya, bila bersalin secara czer atau c-sect ni, ibu-ibu memerlukan penjagaan yang lebih rapi berbanding bersalin secara normal. Mereka boleh je lakukan bertungku dan mengurut tetapi elakkan diri dari tersentuh bahagian luka jahitan tu. Erti kata lain, semua part boleh diurut atau ditungku dan bukan bahagian luka.


Untuk yang nak berbengkung pula, ibu-ibu di luar sana boleh je memakai bengkung apabila luka dibahagian itu sudah kering. Malah salah seorang bidan yang datang mengurut seorang kawan Wani yang bersalin secara czer juga memarahi beliau kerana tidak berbengkung dari awal bila luka tu dah kering. Bidan itu juga siap nyatakan lagi bahawa anak beliau juga lahirkan baby secara c-sect dan dah memakai bengkung pada hari-hari terakhir minggu pertama bersalin dan dah hilang beberapa KG dengan cepat je. Maka, kawan Wani terus berazam memakai bengkung pada hari tersebut juga. 

Dan feedback yang kawan Wani sendiri rasakan adalah perut, rahim dan tempat luka tu lebih rasa selamat, dan ketika batuk atau ketawa (ketawa dengan perlahan) lebih kejap dipegang, bilamana memakai bengkung.

Sekarang ni jom kita tengok TOP 10 Testimony Bersalin secara CZER dan Berpantang dengan Premium Beautiful.












Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

Monday, 13 November 2017

BARISAN CROWN DIAMOND MANAGER THE DIAMOND CIRCLE

Dari kiri CDM Norain, CDM Shaliza Aziz dan CDM yang diraikan pada 4 Nov 2017,
iaitu my direct leader sendiri CDM Nurul Ain Zulkarnaind. Mereka bersama-sama
tulang belakang mereka dari awal permulaan bisnes, susah payah dan
kongsi kejayaan bersama-sama suami masing-masing.

Inilah barisan our Crown Diamond Manager (CDM) dalam team The Diamond Circle. CDM yang diraikan pada 4 November 2017 baru-baru ni iaitu my direct leader manis bershawl biru lembut CDM Nurul Ain Zulkarnaind (Ex Beautician), dan another two yang diraikan pada tahun-tahun sebelum ni CDM Shaliza Aziz (Ex Banker) dan CDM Norain Nizar (Ex Engineer). 

Korang juga boleh baca dan kenali siapakah Nurul Ain Zulkarnaind sebelum beliau mendapat capaian tertinggi dalam business. Click link di nama beliau ye.

Wani berasa amat bangga berada dibawah pimpinan mereka. Masing-masing masih muda. Usia pun antara 29-35 tahun, full time dalam business, ada anak-anak kecil dan berjaya dalam business.

Ramai wanita diluar sana idamkan untuk peluang kerja sendiri sambil menjaga anak-anak. Bukan berhenti kerja tetapi menukar kerjadari makan gaji kepada Work At Home Mother dengan income 5 angka.

Nak tak uolss jadi seperti mereka?

Jom sertai Team Wani Ameen sekarang. Dan Wani akan tunjukkan cara-caranya dari A hingga Z.

Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

MUHASABAH DIRI


Hargailah usahamu, hargailah dirimu.
Harga diri memunculkan disiplin diri.
Ketika anda memiliki keduanya,
itulah kekuatan sesungguhnya...

Monday, 6 November 2017

WELCOME NOVEMBER

Assalamualaikum, selamat malam.

DEAR NOVEMBER, 
Please be nice and
show your bright
side to me!

Bismillah...

Thursday, 5 October 2017

BELI PREMIUM BEAUTIFUL DENGAN HARGA PB EXPERT


Yeah... Today is the day!

Only 4 slots left!

Jom grab peluang beli Premium Beautiful
pada harga Pb Expert.

Beli pada 05 Oktober 2017 before 2pm.
Peluang ini hanya datang sekali seumur hidup,
jangan lepaskan peluang yang datang tu.

Special Discount hanya untuk kami
PB EXPERT.

Contact Wani dengan klik link bawah ni untuk fast respond



Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia

TIPS KECILKAN BADAN BENTUK EPAL


Selamat malam korang... Dah tido ke? Takpe kalau korang dah tido, tapi esok jangan lupa singgah dan baa entry baru wani mengenai badan berbentuk epal.


Hehehe... Epal sedap dimakan tau. Tapi Wani bukan nak bercerita tentang epal yang nak dimakan tu tetapi bentuk badan seperti epal. Apple Body Shape!


Ye... Apple body shape. Ramai yang bermasalah seperti ini. Ada cara nak atasi badan berbentuk epal ni, tapi ia ambil masa. Kena rajin workout. Meh Wani kongsikan tips untuk korang yang hadapi masalah seperti ni.

TIPS KECILKAN BADAN BENTUK EPAL

1. Semestinya WAJIB pakai PREMIUM BEAUTFUL untuk elakkan badan bahagian atas menjadi lebih besar dan tindak balas far infra red terhadap badan boleh membuatkan lemak badan berkurangan hari demi hari.


2. Buat senaman untuk upper body. Tapi diingatkan bukan pakai Long Bra Premium Beautiful ye. Boleh digantikan dengan Short Bra Premium Beautiful sebab fungsi Short Bra Premium Beautiful adalah sama sahaja dengan fungsi Sport Bra. 

3. Amalkan exercise high push up, yoga style atau lebih dikenali sebagai Chaturanga Dandasana. Wani sertakan video untuk korang amalkan senaman chaturanga ni setiap hari. Selamat Mencuba!



Dah baca tips yang Wani kongsikan pada korang semua? Boleh amalkan dari sekarang ye. Keep Fit and Stay Healthy Always.

Yang mana yang masih belum ada atau nak risik-risik tentang Premium Beautiful Short Bra, boleh klik link dibawah ni untuk dapatkan fast respond dari Wani. Dan jadikan tips ini realiti dalam kehidupan korang.



Love,
Wani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
011-27414732 (Call)
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Utara
Premium Beautiful Expert Utara
Premium Beautiful Expert Malaysia