Tuesday, 22 July 2014

Project I Am A Muslim

#projectiamamuslim #prayforGAZA #prayforgaza #prayforpalestine #Prayformh17 #prayforMH17 #savegaza #savepalestine @projectiamamuslim

9 KESAN AWAL BILA PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum dan Selamat Petang bloggers...


Petang ni mak-mak, kakak-kakak, adik-adik  dan tak kisah sapa pun mesti sedang sibuk bersilat di dalam dapur. Betul tak? Hehehe... Maklum la nak sediakan juadah untuk family nanti. Wani tak masuk dapur today because husband Wani buat kenduri dan order je terus dari catering. Tinggal tunggu masa untuk berbuke je sekarang. 

OK, berbalik kepada entri Wani for this lovely evening, Wani nak share serba sedikit tentang Kesan Awal Pemakaian Korset PREMIUM BEAUTIFUL.

Side effect pemakaian korset Premium Beautiful ini dipanggil 'Healing Crisis'.. Proses ini berlaku kerana kesan proses penyahtoksin dari dalam badan sedang berlaku.. Keadaan ini adalah berbeza bagi setiap orang.. Ini kerana ianya bergantung pada tahap kesihatan badan seseorang itu.. Jangan risau kerana ia bermakna badan kita bertindak balas dengan Premium Beautiful ni... 

Biasanya 'Healing Crisis' yang terjadi ini akan berakhir dalam masa 24 jam bergantung kepada tahap ketoksidan badan masing-masing. 


JOM!!! CHECK IT OUT..

Zasss...



1. Sakit kepala


Bagi mereka yang sering mengalami sakit kepala, pening atau migrain, dikehendaki minum air dalam kuantiti yang banyak.

2. Sakit Tulang Belakang


Ini adalah kerana tindakan awal tindakan awal Premium Beautiful untuk menyelaraskan tulang belakang.

3. Rasa Mengantuk


Anda mungkin mengalami kekurangan oksigen sampai ke kepala, banyakkan meminum air.

4. Terkentut Atau Sendawa


Asyik buang angin je, keadaan ini memang biasa berlaku kerana tindak balas untuk membuang angin. Angin yang banyak di dalam badan bermakna badan anda berasid. Ini merupakan salah satu tindakan Premium Beautiful iaitu membuang angin melalui kentut dan sendawa.

5. Badan Rasa Sedikit Sakit


Bagi mereka yang selalu demam dan sakit sendi-sendi, ini kerana semasa memakai Premium Beautiful ia bertindak seperti di dalam proses berurut. Bukan sakit banyak pun. Jangan takut ye...

6. Payudara Terasa Sengal


Kesan ini terjadi hanya kerana ia masih di dalam proses untuk memulihkan dan bertindak untuk menegangkan dan menaikkan semula payudara seperti zaman remaja dulu-dulu. Mesti uolss suke kan?

7. Berat Badan Turun


Tak best ke berat badan menurun? Mesti la best kan! Fungsi utama Premium Beautiful ialah untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal mengikut ketinggian seseorang.

8. Gatal Pada Seluruh Anggota Badan


Terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui peluh. Kesan-kesan kehitaman pada pinggang mungkin berlaku, teruskan saja pemakaian Premium Beautiful untuk mengeluarkan toksid-toksid yang berasid di dalam badan. My suggestion, after tanggalkan korset, terus mandi ye. Dan korset boleh terus basuh menggunakan PB wash.

9. Badan terasa cergas dan lebih aktif & lebih ringan 


Ini kerana tindakan resonan molekul air di dalam badan lebih aktif setelah memakai set Premium Beautiful kerana tindakan Far Infra Red (FIR).


Overall, Premium Beautiful dapat membantu meningkatkan dan memperbaiki tahap kesihatan anda dan yang bestnya anda akan mendapat bonus untuk diri sendiri iaitu bentuk badan yang lebih cantik dan pinggang yang lebih ramping.

Ingin sama-sama merasai kehebatan Premium Beautiful? Dengan FREE TRIAL & FREE consultation do call me up.


Nurhazwani Ameen
014-7424304 (wechat @ whatsapp)
princessnur870527@gmail.com



Monday, 21 July 2014

COZUMA™ FESTIVO EYES & CHEEKS PALETTE



Palet semua dalam satu yang sesuai untuk mewujudkan pelbagai pandangan memukau. Palet ini mengandungi semua yang diperlukan untuk kegunaan siang dan malam.

Teknologi Unik serbuk warna yang diperbuat daripada :
 Serbuk mutiara untuk kesan halus yang hebat
 Trigliserida dan silikon untuk rasa mewah dan seperti baldu 
 polimer sfera semulajadi untuk aplikasi yang mudah 
 pigmen halus untuk memberikan warna semulajadi

Sunday, 20 July 2014

I WON'T GIVE UP



Mendalam sungguh maksud lagu ni. Memberi kesan pada diri Wani. Insha Allah, Wani tak akan putus asa dalam apa sahaja dugaan dan rintangan yang akan datang.

APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE?

Premium Beautiful Elegance? Apa tu?

Actually Premium Beautiful terbahagi kepada dua jenis. Premium Beautiful Classic dan Premium Beautiful Elegance. Mesti uolss tertanya-tanyakan apa itu PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE. 


Di antara ciri-ciri unik bagi set yang baru ni ialah:
  • Warna grey yang menawan dan memikat hati.
  • Fabric yang lebih lembut dan selesa.
  • Design yang lebih cantik.
  • Fabric lace ditukar kepada embroidery lace. Corak lace ni lebih anggun dan kemas.
  • Semua benefits seperti fat reposition, FIR (far infra red), body reshaping masih sama.


Premium Beautiful Elegance adalah inovasi rekaan terkini. Premium Beautiful Elegance ini dapat membantu mengalihkan lemak ke tempat sepatutnya. Jadi jika uolss telah menggunakan Premium Beautiful Classic sekurang-kurangnya 6bulan, uolss boleh beralih ke Premium Beautiful Elegance yang akan mengekalkan kedudukan lemak yang telah dialihkan dan ditetapkan oleh Premium Beautiful.

Saturday, 19 July 2014

5 SEBAB KENAPA PAKAI PB TAK KURUS!

Assalamualaikum dan selamat petang bloggers!

Waktu sekarang ni dah nak dekat dengan waktu berbuka. Mesti kaum hawa sibuk di dapur untuk menyediakan juadah berbuka untuk family tercinta. Wani just nak share something yang betul-betul important untuk kaum hawa dan juga kaum adam di luar sana. 

Luangkan sedikit masa untuk membaca kenapa korang pakai Premium Beautiful Corset tapi tak kurus-kurus jugak! Mesti korang semua excited kan nak tahu kenapa uolss pakai pb tapi tak kurus.

Zassss...

1. KONSISTEN
Uolss pakai pb ni berapa jam sehari? 1 jam? 2 jam? Lepas tu terus buka. Memang tak akan kurus la kalau korang pakai setakat 1-3 jam sahaja. Jangan MIMPI nak kurus! OK! Pemakaian premium beautiful corset yang konsisten adalah  minimum 8 JAM sehari.

2. MELANTAK TAK INGAT DUNIA
Melantak? Yeah... Melantak tu a.k.a. makan tak ingat dunia. Setiap saat mesti ade je makanan yang sedang dikunyah didalam mulut. Kalau macam tu, memang sia-sia la pakai pb corset ni. Actually, premium beautiful corset ni mampu mengawal hawa nafsu kita daripada makan berlebihan. Tapi untuk yang melantak tu, tak tahulah Wani nak  khabarkannya. Bukan tak boleh makan, boleh je. Cuma makanan diambil dalam kuantiti yang sederhana atau sedikit dan berulang-ulang kali selepas beberapa jam. Bukan setiap sejam ye!

3. BERAT TAK TURUN TAPI INCI BERKURANG
Yang sebenarnya kita tak boleh la expect semua lemak yang kita simpan selama ini akan hilang dengan sekelip mata. Kalau DISIPLIN pakai Premium Beautiful ikut cara yang betul, badan kita akan terbentuk ikut shape set Premium Beautiful (ibarat tanah dalam pasu bunga).

4. MINUM AIR PUTIH/JARANG SECUKUPNYA
Air putih/air jarang adalah sama dengan air mineral. Cuba kita periksa semula berapa liter air kita minum setiap hari? Cukupkah berapa liter air yang kita minum tu? Uolss tahu tak berapa liter air yang sepatutnya perlu diminum setiap hari?

Jawapannya adalah sekurang-kurangnya 3 LITER air yang perlu diminum untuk setiap hari!

Selain dapat kuruskan badan, kulit kita juga menjadi lebih cantik kerana air.

5. TAKE TIME
Uolss faham tak ape yang wani maksudkan dengan ambil masa ni? 

Sebenarnya kita dah lama kumpul lelemak didalam tubuh badan kita. Then kita beli pb untuk kurus. Bukan bermakna sekali pakai je boleh kurus terus camtu je. Kena la ambik masa sedikit untuk tindak balas pb terhadap badan seseorang tu.


Thats all... Kepada yang belum ada set premium beautiful atau yang ingin menambah set premium beautiful, boleh hubungi wani di talian 014-7424304. 


Wednesday, 16 July 2014


KESIHATAN



KECANTIKAN

PREMIUM BEAUTIFUL SERIES

PENJAGAAN DIRI


KEDIAMAN


LAIN-LAIN PRODUK







BIO SELEZA


Bio Seleza Pad Feminin dirumus khas dengan bahan-bahan yang dapat membantu melegakan masalah berkaitan haid serta ketidakselesaan akibat haid. Dengan tambahan 8 kelebihan yang unik. Bio Seleza memperbaiki kebersihan feminin serta menggalakkan perlindungan kesihatan yang optima sepanjang hari.

More info click here : BIO SELEZA INFO

JTX AIR TRACKER


JTX Air Tracker transforms the air molecules into extremely smaller molecular structures.Therefore, the refined fuel can be burned more completely and optimally. It allows the engine to give its best performance with smoother piston movements which results in fuel savings for an equal performance. Besides, it also helps prolong the lifespan of the engine parts.

More info click here : JTX AIR TRACKER INFO

BB PLUS COLLAGEN


BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

BB Plus is made primarily from high quality fish collagen. Fish collagen is a Type 2 collagen, said to have a structure of an amino acid chain perfectly compatible to the humans. Due to the natural habitat of fish, the collagen derived from this marine animal has sufficient amino acids namely Proline & Glycine in their lower body temperature, similar to human collagen. Proline and Glycine are two amino acids responsible for formation of collagen, maintaining skin and cartilage. Fish collagen then are produced to peptides using latest technology for better absorption and availability.

More info click here : BB PLUS COLLAGEN INFO

MIN KAFFE


Aroma istimewa Min Kaffe berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Min Kaffe bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Mineral Coffee not only has a unique aroma from Robusta coffee bean to satisfy the senses of coffee lover, but is also enriched with nutrient values of magnesium from natural bamboo salt originated from Korea, which promotes iron absorption and utilization.

More info click here : MIN KAFFE INFO

MARINE ESSENCE SERIES


Marine Essence Beauty Bar is specially formulated to nourish, moisturise and rejuvenate skin. It is luxuriously blended and enriched with antioxidants and natural oils to deliver the best benefits for your skin.
Marine Essence Beauty Bar pampers your skin instantly and leaves it tenderly soft, amazingly hydrated and unbelievably silky smooth to the touch.
Inspired by the organic form of a seashell, its captivating scent so divine that you will be enticed to use Marine Essence Beauty Bar everyday!

More info click here : MARINE ESSENCE SERIES INFO

MAHARANI


Maharani is made from precious Chinese medicines to replenish energy and blood, regulate menstrual cycle, stop vaginal discharge as well as ease melancholy and pain. It also treats feebleness, aching and limpness of loins and knees, spontaneous sweating, palpitations, bone-heat syndromes, menstrual disorder, diarrhea, uterine bleeding and leucorrhea caused by deficiency of energy and blood.

More info click here : MAHARANI INFO

EURY JACK


Eury Jack uses the root extraction of tongkat Ali, which contains most nutritional value, and Cistanche Deserticola as the main ingredients. Besides being recognised as the National Treasure of Malaysia, Tongkat Ali is also a green natural plant recommended by global medical professions. It has been widely used in traditional medicine and supplement due to its high medicinal value such as enhancing immunity, maitaining a healthy body, as postpartum care, relieving pressure and nourishing kidney. On the other hand, Cistanche Deserticola is a precious medicine from China which has been known as the “Ginseng of Desert”. It is the most frequently used supplement in nourishing kidney and enhancing sexual performance.

More info click here : EURY JACK INFO

NURICH LACTOLITE


Lacto-lite Yogurt with Live Culture & Inulin Powder Drink combines the health benefits and live culture and inulin to safeguard your digestive system, assist in digestion and for SLIMMING.

More info click here : NURICH LACTOLITE INFO

GARAM BULUH (BAMBOO SALT) SERIES

PREMIER DRINK


Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Hai-O bamboo salt uses 100% organic sun-dried salt as its raw material. This natural salt is made of energy seawater generated by the vast underground ore cluster at Yeonpyeong Island and Hyeongjun Peninsular, West Coast of Korea. The natural salt is poured into a 3-year old bamboo tube and sealed by unpolluted yellow clay. Sealed bamboo tube will be incinerated in kiln with pine firewood to melt and harden the natural salt into a column. Harmful materials such as heavy metals or impurities will be neutralized and removed after the burning process. However, the salt is enriched by essence of pine woods (such as turpentine and pine oil) and bamboo (200 types of essential trace elements) with inorganic metal ions such as magnesium, calcium, potassium, copper, iron and zinc which are essential for human body.

More info click here :


PREMIER COOKING POWDER


Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Hai-O Garam Buluh membekalkan lebih banyak bahan mineral (misalnya magnesium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya) dan 200 lebih jenis elemen surih jika berbanding dengan garam biasa. Dengan menggunakan garam buluh yang semulajadi untuk memasak, nilai nutrisi lauk dapat ditingkatkan, lauk juga menjadi lebih enak dan sihat.

Hai-O bamboo salt uses 100% organic sun-dried salt as its raw material. This natural salt is made of energy seawater generated by the vast underground ore cluster at Yeonpyeong Island and Hyeongjun Peninsular, West Coast of Korea. Hai-O Bamboo Salt Premier is rich in minerals (such as magnesium, potassium, copper, iron and zinc) and contains more than 200 types of trace elements, which not only enrich the nutritional value but also make meals healthier and tastier. 

More info click here : 

COZUMA SERIES


Hari ni wani nak sharekan tentang product yang tengah meningkat naik iaitu bedak asas kompak BB cream. Ye, Cozuma ni bukan semata-mata untuk lipstick je malah juga untuk bedak asas SPF 25 PA+++ dan juga eyeshadow palette lagi. CHECK THIS OUT!

More info click here : COZUMA INFO

MIAUTAN ENERPLUS


Miautan Enerplus is made from water soluble active calcium powder which has been purified from Anthozoa, pearls, shells and Concha ostreae from unpolluted ocean by using patented high-temperature vacuum electrolysis to extract more than 60% active calcium. The active calcium ionized water can be absorbed easily in our body to supply adequate calcium, minerals and trace elements as well as remove toxins, fat and metabolites to regulate acid-base balance in our body effectively.

More info click here : MIAUTAN ENERPLUS

HAI-O GARLIC


Bawang putih, sejenis rempah yang lazim dimasukkan ke dalam makanan untuk memberi rasa, sesungguhnya adalah herba yang istimewa. Bawang putih adalah makanan kesihatan yang amat dihargai sejak zaman purba sehingga zaman sekarang.

Hai-O Garlic adalah pati daripada kandungan aktif bawang putih dikeluarkan melalui satu proses teknologi dimana nilai pemakanan dipertingkatkan serta rasa pedas dan bau semulajadi dibuangkan. Setiap butir bawang putih mengandungi 100% serbuk bawang putih. Hai-O Garlic tidak mendatangkan kepedihan kepada mukosa gastrik serta mudah diserap oleh usus kecil.

Hai-O Garlic adalah sesuai untuk golongan semua usia samada perempuan atau lelaki.

Sukatan : 2 butir, 2 kali setiap hari.

More info click here : 



THE PRODUCTS

Saturday, 12 July 2014

IFTAR WITH GLAMPRENEURS

Alhamdulillah... Tahun ni dah masuk tahun ketiga iftar untuk team The Diamond Circle. Semoga ukhwah kita semua sentiasa kukuh di masa akan datang. Tak sabar nak berjumpa dengan uolss semua.


Thursday, 3 July 2014

KELAS GLAM THIS WEEK!

Assalamualaikum dan selamat malam readers!


Jom belajar dari yang terbaik! 

Anda berminat nak jalankan business online? 
Tetapi tak tahu bagaimana caranya? 
Tak kisah la lelaki ke perempuan ke. 
Housewives, student pun boleh tau! 
Yang penting nak buat dengan bersungguh-sungguh!
Bukan separuh jalan je ye.

Jom sama-sama kita ramaikan kelas GLAM untuk sama-sama belajar tentang produk #Biovelocitysleepmate dan 
pelbagai produk baru. 

Masuk PERCUMA




Tuesday, 1 July 2014

WELCOME JULY

Welcome July, please suprise me!

GOOD BYE JUNE

Hi readers.

Alhamdulillah... Kita semua dah sampai penghujung bulan June. Banyak kenangan pahit manis yang telah berlaku di dalam hidup Wani. Semoga July nanti membawa seribu makna dalam kehidupan wani... Ameen...