Assalamualaikum... Selamat Tengahari semua.
Hari ni wani nak bercerita tentang cara-cara membuat telur separuh masak, sesetengah orang panggil telur setengah masak dan ada juga yang ala-ala omputih called it half boiled eggs... Hehehe...
Tak kisah la apa-apa pun yang korang panggil, yang penting dapat makan dengan hati yang tenang. Sedap tau telur setengah masak ni kalau makan dengan roti bakar. (Kalau bab makan, kite memang nombor satu tau. Kehkehkeh)
Ok, berbalik kepada telur tadi, berapa layang uolss selalu rendam dalam air panas? Mesti susah nak tahukan. Uolss boleh la cari Egg Timer di Daiso.. Ala, kedai yang rm5 tu la... Tapi sekarang kan dah ade GST, so, harga dia bukan rm5 lagi. Tapi still mampu milik tau!
Gambar ni wani cilok dari google... Tq Encik Google. Tq juga kepada empunya gambar. |
Untuk yang manual punya pula, uolss boleh cuba cara dibawah ni mengikut berapa minit yang uolss biarkan telur tu dalam air panas.
Gambar dari Encik Google |
Gambar dari En Google |
Terliur aihhh... Nyum2.... Gambar dari En Google |
No comments:
Post a Comment