Saturday, 12 April 2014

EURY JACK

Hai, hai, hai semua....


Pagi ni Wani nak ceritakan tentang EURY JACK. Apa eury jack tu? Actually eury jack tu adalah pil untuk kekuatan dalam kaum lelaki. Macam perempuan ade pil MAHARANI, so, untuk lelaki pulak ade EURY JACK. Takkan la perempuan je yang nakkan kekuatan dalaman. Lelaki pun perlu juga. Husband Wani pun mengambil pil EURY JACK ni pada setiap pagi dan alhamdulillah tak ada kesan sampingan. Jom baca apa yang Wani tulis tentang eury jack kat bawah ni ye.


RAMUAN UTAMA

Eury Jack ialah Eurycoma Longifolia Jack (Tongkat Ali). Tongkat Ali digelar sebagai harta Malaysia, juga merupakan tumbuhan hijau semulajadi yang dicadangkan oleh bidang perubatan antarabangsa sekarang. Eury Jack menggunakan ekstrak intipati bahagian akar Tongkat Ali sebagai ramuannya memandangkan bahagian akar mempunyai nilai nutrisi yang paling tinggi. Nilai perubatan Tongkat Ali amat tinggi, ia digunakan sebagai ubat tradisional dan tonik dalam masyarakat Asia Tenggara. Ia digunakan secara meluas untuk meningkatkan daya keimunan, menguatkan badan, tonik selepas bersalin, mengurangkan tekanan, menguatkan fungsi ginjal dan sebagainya. 

Herba Cistanche pula merupakan ubat yang berharga dari China dan diberi gelaran “ginseng gurun”. Ia adalah salah satu ubat yang paling kerap digunakan dalam preskripsi untuk menguatkan fungsi ginjal dan mengatasi masalah mati pucuk sejak dinasti dahulu.


Bolehkah wanita mengambil Eury Jack?

Walaupun Tongkat Ali dan Herba Cistanche yang terkandung dalam Eury Jack mempunyai kesan sebagai tonik untuk wanita selepas bersalin dan melancarkan kitaran haid, namun Hai-O Kacimah adalah lebih sesuai untuk penjagaan kesihatan wanita.


Bolehkah Eury Jack memperbaiki fungsi seksual lelaki?

Ramuan utama Eury Jack iaitu Tongkat Ali dan Herba Cistanche dapat menggalakkan penghasilan testosteron dalam badan, dan testosteron akan membangkitkan nafsu lelaki.


Adakah Eury Jack mengandungi unsur ubat barat dan bahan perangsang?

Eury Jack tidak mengandungi sebarang ubat-ubatan barat dan bahan perangsang. Tongkat Ali dan Herba Cistanche merupakan tumbuhan hijau semulajadi yang digunakan sebagai ramuan utama.


Apakah itu Tongkat Ali?

Tongkat Ali ialah sejenis tumbuhan belukar liar yang tumbuh di Asia Tenggara, digelar sebagai harta Malaysia. Menurut kajian, akar Tongkat Ali dapat meningkatkan penghasilan testosteron yang mana testosteron ialah hormon yang diperlukan untuk fungsi seks lelaki. Ekstraknya dapat meningkatkan stamina dan keaktifan, mengurangkan keletihan, membasmi bakteria, mencegah ulser dan menghilangkan kepanasan. Ia juga dapat melegakan pelbagai penyakit seperti tekanan darah tinggi dan  diabetes.


Adakah Tongkat Ali selamat diambil?

Tongkat Ali telah memperolehi pengiktirafan sebagai produk penjagaan kesihatan yang selamat daripada kerajaan Malaysia dan antarabangsa. Pelbagai kajian turut menunjukkan sifat Tongkat Ali yang tidak bertoksin dan boleh diambil secara selamat sepanjang masa. 


Apakah keberkesanan Herba Cistanche?

Herba Cistanche ialah ubat yang berharga dari China. Ia diberi gelaran  sebagai “ginseng gurun” yang merupakan salah satu ubat yang paling kerap digunakan dalam preskripsi untuk menguatkan fungsi ginjal dan mengatasi masalah mati pucuk. Menurut catatan China, Herba Cistanche ialah tonik untuk ginjal dan peredaran darah. Perubatan sains moden mendapati bahawa Herba Cistanche mempunyai kesan dalam menentang penuaan, menyelaras rembesan endokrin, menggalakkan metabolisme dan  meningkatkan daya keimunan.


KEBERKESANAN

  • Menggalakkan rembesan testosteron dan pertumbuhan otot
  • Meningkatkan stamina dan tenaga, mengurangkan tekanan dan ketegangan
  • Menyelaras sistem endokrin, menggalakkan metabolisme
  • Meningkatkan kesuburan badan, mengekalkan sistem pembiakan yang sihat
  • Memperbaiki simptom kelesuan dan kesakitan pinggang, belakang dan lutut
  • Melegakan sembelit bagi warga tua

CARA PENGAMBILAN

Dua kali sehari pada waktu pagi dan malam, 1 hingga 3 kapsul setiap kali, diambil dengan perut kosong untuk kesan yang lebih baik.


No comments:

Post a Comment