Tuesday, 13 November 2018

NOVEMBER, DECEMBER MUSIM KENDURI KENDARA


Selamat petang hampa semua. Kita bersua kembali di entry Wani yang terbaru. Hampa semua sihat? Wani doakan hampa semua yang sudi menjengah blog tak seberapa Wani ni sihat-sihat selalu hendaknya. Ameen.

Dah lunch ke? Wani belum lunch lagi ni. Penangan Set Kombo Kurus dan semestinya sebab pakai Premium Beautiful juga. Dah nak pukul 3, belum lunch lagi. Tengah memikir nak makan apa sebenarnya nih. Tapi belum pasti jam berapa dapat lunch. Ok, now kita berbalik pada entry Wani kali ni... 

Baca tau. Jangan tak baca.

Sekejap je kita dah masuk hampir pertengahan bulan November. Maka, banyaklah majlis-majlis perkahwinan dan pertunangan kan?

Itu belum campur lagi majlis hari lahir la, kenduri doa selamat la, majlis berkhatan la dan macam-macam lagi. Ada macam-macam menu nanti. Dan semestinya kek wajib ada untuk majlis-majlis kahwin dan juga birthday party. Nyummss sangat.

Cuma, bagi orang yang tengah berdiet agak merungsingkan. Ye la... Tengah ON diet, mesti fikir makanan apa yang boleh makan nanti di dalam majlis. Takut terlanggar pantang. Pantang tengok! Semua nak balun masuk perut je kan. Hihihi

Bukan para pengantin je yang asyik fikir nak jaga badan. Tetamu pun 2x5 memikir baju apa yang sesuai dan selesa untuk dipakai masa ke kenduri nanti.

Dulu Wani stress sangat sampai kadang tu malas nak pergi kenduri. Sebabnya, baju banyak tak muat sebab berat badan berlebihan. Asyik pakai jubah hitam je nak bagi nampak ilusi kurus tu. Sadiskan!

Hakikatnya, bila berat 80kg, walaupun pakai jubah hitam, lagi menampakkan Wani besar agam! So, bila pakai jubah hitam abaya still buat Wani nampak besar, keyakinan diri tu terus hilang. Tak confident bila nak berhadapan dengan orang ramai.

Alhamdulillah, sejak berkawan dengan korset cantik melentik ni Wani tak perlu risau dah bab pemilihan pakaian. Boleh dah pakai baju yang cecantik dan selesa. Yang penting tutup aurat dan keyakinan diri meninggi. Kalau pakai baju ketat tapi lemak bersepah sana sini, sakit mata nengoknye.😭

Love,
Wani Ameen
0164320914
waniameen87@gmail.com
Top Agent Premium Beautiful | Malaysia
Skuad PB Expert Malaysia
Skuad PB Expert Indonesia
Skuad PB Expert Brunei
Skuad PB Expert Singapura

No comments:

Post a Comment